Omgeving

Casa Crox ligt aan de rand van het gehucht St. Quirico van de gemeente Orsara Bormida, in het zuidoosten van de Piemonte. In deze heuvelachtige streek zijn volop wijngaarden. Een echt stukje authentiek Italië.

Er is volop cultuur in de nabije omgeving: laat je bijvoorbeeld eens verleiden om een bezoek te brengen aan de kuuroorden in Acqui Terme of verken nabijgelegen imposante kastelen van Morsarsco, Trisobbio, Cremolino of  Casale Monferrato op een afstand van nog geen 10 km.

Of ga je liever naar een grote stad? Genua ligt slechts op vijftig kilometer afstand en de prachtige steden Milaan en Turijn op anderhalf uur rijden. Verder zijn er vele wijnproeverijen in de directe omgeving, jaarlijkse truffelfeesten in Alba of de rommelmarkt in Nizza Monferrato.De plaatselijke winkel en enkele restaurants vind je in het dorp Orsara op een kwartiertje lopen, een prachtige wandeling.

De supermarkten, wekelijkse kleding- en groentemarkt en vele restaurants vind je in Acqui Terme op 10 kilometer afstand of in de meer directe omgeving in Trisobbio of Rivalta Bormida

Naast het zwembad bij het huis bieden riviertjes de Erro, in de buurt ook verkoeling en het strand in Arenzano is een klein uurtje rijden.